Spôsob výroby granuliek

V tomto článku, Vám v skratke vysvetlíme, ako sa vyrábajú granulky PANAKEI - Nutrition Complex ®.

Výroba granuliek má niekoľko rôznych fáz, ktoré Vám podrobnejšie popíšeme nižšie.

Výrobný proces granúl začína pri zmiešavaní všetkých vstupných surovín v potravinárskych a čistých nadobách na suroviny. (mäso, ryža, bylinky a ostatné komponenty )

Ďalším krokom je mletie tejto zmesy surovín. Pre čo najlepšiu stráviteľnosť krmiva, býva mletie čo najjemnejšie. Po zomletí nasleduje zvlhčovanie a ohrev spracovanej zmesi. Počas tohto procesu sa naša zmes na granulky zahrieva na teplotu maximálne 70 ˚C a je pripravená na extrúziu.

Mešanie, stláčanie, hnetenie, zahrievanie, tvarovanie a formovanie je proces, ktorý je nazývaný extrúzia. Naša namletá zmes prechádza strojom, ktorý sa volá potravinársky extrúder. Počas krátkej chvíľky tento stroj vytvorí granulku podľa našej jedinečnej receptúry.

Sušenie je individuálny proces, ktorým si musí prejsť každá granulka. Samotná granulka je vytvarovaná, no jej konzistencia sa diametrálne líši od finálneho produktu. Prichádza totiž mäkká, vlhká a teplá. V sušiarnach stuhne a taktiež, je potrebné aby držala svoj tvar a zredukovala vlhkosť ( okolo 8 % až 10 % ).

Predposledným krokom, ktorým granulka prechádza je takzvané tukovanie. Sem sa granulka dostáva teplá a vysušená, takže dokáže najlepšie prijať nástrek tuku ( využívame hovädzí a bravčový tuk ).

 

Nakoniec sa krmivo schladí, kde tuky stuhnú. Následne nato, krmivo je pripravené na zabalenie a prepravu priamo k Vám :))

Overené našimi zákazníkmi